hmm, hänt idag

hej blogg.
idag när man vaknade så tog man en dusch och gick sen och åt frukost.
efter det så städade man lite på rummet, och körde lite morgon styrka: 100 sit up's, 20 armhävningar, 60 rygglyft och 60 höftlyft vart det. vist gick man ut också för att få lite frisk luft.
sen åt man lunch och loggade in på msn för att snacka lite med kompisarna.
sen kom pappa hem och gjorde middag, efter det åkte man till marieberg med mamma och handla 2 bh:ar. 
sen nu på kvällen gjorde man lite kvälls styrka:  300 sit up's, 50 armhävningar, 60 rygglyft.
nu blir det lite tv och sen ska man sova för imorgon ska man hjälpa Danni. hon ska nämligen köra jojjo test och behöver någon som skriver ner hur hon klalar sig.



XOXO


dålig uppdatering

hej bloggare.
ledsen för väldigt dålig uppdatering. men har inte orkat att blogga just nu. har inte hänt så mycket just nu häller för alla mina kompisarna är typ borta och så. och så kan jag inte träna heller för min fot. men ska väll gör lite styrka idag. måste ju bli snygg inför sommaren ;) och om man ska bli det så måste man ju träna. blir väll sit up's, armhävningar och rygglyft. kanske även lite höftlyft. :D aja nu ska man väll chilla lite och sen blir det väll styrkan. ha det bra

XOXO


distriktslags träning.

hej idag vaknade man tidigt som 17 för man skulle träna med distriktslaget på karslund arena. tejpade foten för att få extra stöd och så att det inte skulle gå upp igen min skada. träningen gick väll sådär, körde inprinsip bara med vänster foten efter som jag är skadad i höger. får väll hoppas att det går över snart så jag kan köra för fullt. som tur var körde vi inga skott utan jag kunde vara med på allt. var iallafall väldigt kul att träffa alla igen från distriktet. men lite synd var det att alla inte var med. av cirka 40 så var det bara ungefär 20 som kom. :/ får väll hoppas på att se dom andra 20 någon annan gång. :)

vad händer?

hej alla läsare. vad ska ni göra på sportlovet?
själv vet jag inte riktigt än vad jag ska göra. ska kanske våldgästa några i sundsvall eller så ska jag vara hemma, orkar inte åka till stugan, ska ju ändå dit i påsk. men vill gärna veta vad ni ska göra;)


Träna inte med skadad fot!!

okej jag vet att man inte ska fräna med en skadad fot men jag är inte som alla andra kan inte sitta och klaga för lite små ont. så jag åkte och träna för jag tyckte det hade gått över emn det hade det inte så jag drog upp skadad i foten igen...
haha får väll skylla mig själv men har så svårt att sitta stilla en hel vecka så 2 veckor är helt värdelöst. men nu ska jag vila tills imorgon och då ska jag träna lite lätt för på lördag har jag distriktslags träning och det får man inte missa. sen har jag match också på söndag men det blir nog inte av för jag kan knappt träna nu och på lördag lär jag väll dra upp skadad igen. aja ha det bäst alla som läser min blogg. ;)




Snöö

yes nu har det äntligen kommit massa snö:D
älskar snö, det är så himla vackert ute då det ligger snö på grenar, marken och på husen. och med vinter och snön kommer massa vintersporter som skidåkning som är mycket bra träning för kroppen och så kan man spela snö ruggby:) jag älskar att spela snö ruggby, så himla kul att tackla ner varandra i snön, för det gör ju inte lika ont som att bli nertacklad annars. ska försöka få min fotbolls tränare i skolan att ha fotbolls träning ute eller köra ruggby ute. man blir dessutom hur trött som helst av att springa i djupsnö. föör bra träning.
vad tycker ni om snö??:D
bra eller dåligt?



tränings tips

dagens tränings tips är ingen övning eller maskin.
jag tänker tipsa om att träna med musik. musik gör träningen mycket roligare och man glömmer gärna bort tiden och då går det lättare. men välj musik efter vad du ska göra. tex: om du ska göra lånsama övningar välj gärna en lugnare låt och om du ska göra en snabb övningn så välj då en snabbare låt, för då kan man hålla takten till den. :)

om ni vill ha tips på låtar så är det bara att skriva.
ha det bäst!:D

Helgen: den bästa

hej har inte bloggat nu på ett tag, har inte haft tid i helgen för 2 av mina bästa kompisar har varit här och typ firat mig för jag fyller år idag:D
vi spelade nintendo wiie sportspel och mariopaty, lite biljard, snacka massa om allt mellan himmel och jord. sen åt vi tacos också:D vet att min blogg ska handla om allt som är nyttigt och bra för kroppen men men ska också unna sig något ibland. för annars orkar man inte:) så det är vad som har hänt typ.
ha det så bar alla som läser den här bloggen:)

amanda och felicia <33

Dagens träningstips;)

Dagens tränigs tips är crosstrainer!! :)
crosstrainers finns på nästan alla gym om inte alla. det är en kombinerad träningscykel, löpband och trappmaskin. den är väldigt bra för den tränar både benen och armarna. jag tycker även att det är mycket skonsammare för knän och leder än vad ett löpband är. man kan även ställa in hur tungt det ska vara att "springa" och hur stor lutning det ska vara.

Pedalerna ger träning för lår, vader och säte.
Handtagen ger träning för armar, bröst, rygg.


skadat foten!

fan det här var inte bra:/
skadade foten igår på fotbolls träningen i skolan, sen drog man upp skadan för man åkte och tränade på kvällen. sen idag så hade man sm i skolan så då var man ju tvungen att spela så nu är min fot helt fucked up.!
min kompis jämnförde den till och med, med en tennisboll..XD
aja ska väll vila tills imorgon, sen måste jag spela... hatar att vara skadad.


Dagens träningstips ;)

Dagens tränings tips är rygglyft.
jag tycker att rygglyft är en bra och enkel övning som inte kräver någon maskin vilket är mycket bra.!


Arbetande muskler:
M. Erector Spinae


Utförande:

1.Ligg på mage med händerna vid huvudet

2.Lyft bröstet från golvet och pressa samman skulderbladen

3.Sänk bröstet mot golvet

4.Stanna innan du når viloläge och upprepa 


Tänk på:

Att titta ned i golvet under övningen

Att suga in naveln under övningen

lycka till! :D


Dagens träningstips

Dagens träningstip är mitt tips på vad man kan träna, jag kommer försöka lägga ut det varje dag.
jag kommer att beskriva hur man ska göra för att göra rätt.

Chrunches

Chrunches är ett annat ord för sit up's. Chrunches aktiverar raka bukmuskeln.
(övre magmusklerna. Sekundära är nedre magmusklerna och de sneda magmusklerna.)

Utförande
Ligg på golvet, benen skall vara i 90 graders vinkel (det blir som att sitta på en stol fast du ligger på ryggen :D) . Det viktiga i den här rörelsen är att du rullar upp med ryggen tills skulderbladen har lyft från golvet. Rörelsen skall utföras långsamt.

Viktiga saker att tänka på :D
Utför övningen långsamt.
Andas ut på väg upp ("KRAFTIGT").
Prova att hålla en mindre vikt på bröstet.
Gå inte för långt upp lyft bara skulderbladen.
UNDVIK ATT ÄTA STRAX FÖRE ;) .

Lycka till !

om ni har några frågor får ni väldigt gärna fråga :)

Hemma från träningen:)

hej bloggen
kom nyligen hem från en fotbolls träning, eller snarare en internmatch. det gick väll sådär vi förlorade mot damlaget med 7-6 men man kan ju inte alltid vinna eller hur ;)
själv spelade jag väll helt okej första halvleken sen i andra vart det lite jobbigare, damerna pressade på myckt mer då och blockerade av mina passa så fick verkligen anstränga mig i alla moment. men det ska man ju så är egentligen tacksam för det. nu ska jag äta eftersom det är jätte viktigt med mat efter träningar. så Ciao!

RSS 2.0